PÅ GÅNG

HÄNDER I SVERIGES MEST LEVANDE MATLÄN

Håll dig uppdaterad på vad vi har på gång! Här har vi samlat kommande event som hålls av oss. Anmäl dig idag, vi ser fram emot att få träffa dig!

VÄLKOMMEN PÅ INSPIRATIONSFRUKOST DÄR VI SÄTTER KVINNLIGT ENTREPRENÖRSKAP I FOKUS 

Tisdagen den 24 maj

Nu vill vi hylla, boosta och lyfta dig som är kvinnlig entreprenör i Halland. Välkommen på en härliga, urgod frukost i inspirerande miljö. 

Vi får lyssna till serieentreprenören Susanne Liljenberg. Susanne är grundare till butikskedjan Granit, startskottet gick 1997 och 2006 sålde hon företaget. Efter det gick Susanne vidare till att starta Leva Kungslador på Gotland. Hon är även grundare av flera restaurangkoncept så som Visby Creperi och Logi, Bruna Dörren och Guldkaggen på Gotland och i Åre. 

Hur går du från dröm till verklighet? Hur växlar du upp din verksamhet? Hon tar på ett inspirerande sätt med dig med på sin entreprenöriella resa med att vad det innebär i med & motgångar och bjuder på sig själv. Detta tillsammans med att inte glömma ta pauser i vardagen och njuta av det som finns nära. Att vårda sina relationer och acceptera våra allas olikheter.

Vi får också lyssna till Petra och Josefin, grundare och ägare av framgångsrika Sikta Stenugnsbageri som tar oss med på sin resa. 

Frukosten är kostnadsfri och öppen för alla; hon, han eller hen, men vi har bara 50 unika platser.

Tisdagen den 24 maj kl. 8-10 på Sikta Stenugnsbageri. 

VI SÖKER DIG SOM VILL BLI HALLÄNDSK MATPATRIOT

Du driver restaurang på en av Sveriges coolaste platser.  Tillsammans visar vi hur riktigt jäkla bra mat ska smaka! 

Du tror på samma sak som vi tror på, att schysst käk ska vara lokalt, hållbart och gott. 

Vår resa tillsammans börjar på havet. Den 5 april kastar vi ankar från Läjet och några av oss åker ut och fiskar fjärsing, andra tar sikte på kräftorna och resten av gänget drar på sig dykardräkten och beger sig ner under ytan för att skörda tång. Efter en härlig dag på och i havet åker vi upp till Spiseriet där vi gemensamt tillagar dagens fångst, tjatar och äter. 

Som Matpatriot får du:

  • Coola halländska upplevelser som utvecklar dig och din verksamhet till nya höjder
  • Snyggt pressmaterial
  • Gemenskap med likasinnade
  • Du sätter din verksamhet på kartan
  • Du blir en PR profil för Halland
  • Och framförallt, så ska vi ha skitroligt tillsammans!

Som Matpatriot förväntar vi oss att du:

  • Driver en restaurang i Halland på ett schysst sätt
  • Brinner för hållbarhet
  • Värnar om lokal mat
  • Vågar visa vägen till halländsk matkultur
  • Har engagemang och vilja

Vi har 15 unika platser så skriv några rader senast den 11 mars och berätta om varför du brinner för samma sak som vi brinner för. 

HELA HALLAND BUNKRAR 
29 AUGUSTI

Nu slår vi upp portarna till Sveriges mest levande matlän. Med start den 29 augusti kommer vi på Hallands Matgille tillsammans med Hallands producenter, gårdsbutiker och restauranger att bjuda in till en höst med lärandet i fokus. När hela Halland bunkrar så lär vi oss att ta hand om allt som naturen har att erbjuda. 

Så här gör du för att vara med. Håll utkik i våra sociala medier, där kommer vi dela alla event och kurser som anordnas den 29 augusti och framåt. När du har hittat något du gillar tar du kontakt med just den producenten, gårdsbutiken eller restaurangen och bokar in dig på ett tillfälle som passar just dig.

Du kan även vara med och bidra till lärandet genom att dela med dig av ditt bästa recept på att sylta, safta, torka eller helt enkelt hur du bunkrar inför vintern. Ta en bild och lägg upp i sociala medier, tagga den med #helahallandbunkrar så är du med och tävlar om en bunkringsupplevelse hos Johan Blidberg på @lismejeri.

WORKSHOP I UTOMHUSMATLAGNING DEN 28 SEPTEMBER

Workshop i utomhusmatlagning – hållbart och gott!

Följ med Victor Lilja ut i skogen, till Forest Tribes inspirerande miljö utanför Unnaryd.

Victor brinner för att laga mat över öppen eld med säsongens råvaror i fokus, under den här dagen kommer han guida oss igenom steg för steg hur vi praktiskt blir bättre på att laga mat utomhus och hur vi kan använda oss av det i våra verksamheter. Som alltid när Victor håller i trådarna kan vi vara säkra på att vi kommer att gå hem med mätta magar och huvudet fullproppat av idéer. Du som deltar kommer dessutom att få Hallands Matgilles sprillans nya handbok i utomhusmatlagning med dig hem.

Under dagen kommer vi att laga mat över öppen eld och äta en härlig lunch tillsammans.  

Dagen är kostnadsfri för dig som är livsmedelsförädlande företag i Halland eller Västra Götaland. 

Du som är nyfiken på utomhusmatlagning och vill ta det steget längre, välkommen till en härlig och inspirerande dag i naturen.

Välkommen ut i skogen den 28 september kl. 10-14 

Purjolök grillas på kol

INSTAGRAM WORKSHOP 7 SEPTEMBER

ALLA PRATAR OM VIKTEN AV ATT VARA NÄRVARANDE PÅ SOCIALA MEDIER! VARFÖR? 

Som småföretagare kan det vara svårt att få tiden att räcka till i den dagliga verksamheten. Hur ska jag hinna göra detta också? 

Hallands Matgille bjuder in till en workshop i sociala medier som leds av Anna Linton. Det kommer att bli en intressant och lärorik eftermiddag där vi ska reda ut hur, vad och varför! Vi kommer att prata tonalitet, varumärke, följare, hur man tar en bra bild och mycket mer. För dig som varit med tidigare så kommer vi den här gången att prata ganska mycket nytt, bla hashtags, reels och händelser. 

Välkommen att vara med digitalt den 7 september kl. 14-16 

HELA HALLAND BUNKRAR 
29 AUGUSTI

Nu slår vi upp portarna till Sveriges mest levande matlän. Med start den 29 augusti kommer vi på Hallands Matgille tillsammans med Hallands producenter, gårdsbutiker och restauranger att bjuda in till en höst med lärandet i fokus. När hela Halland bunkrar så lär vi oss att ta hand om allt som naturen har att erbjuda. 

Så här gör du för att vara med. Håll utkik i våra sociala medier, där kommer vi dela alla event och kurser som anordnas den 29 augusti och framåt. När du har hittat något du gillar tar du kontakt med just den producenten, gårdsbutiken eller restaurangen och bokar in dig på ett tillfälle som passar just dig.

Du kan även vara med och bidra till lärandet genom att dela med dig av ditt bästa recept på att sylta, safta, torka eller helt enkelt hur du bunkrar inför vintern. Ta en bild och lägg upp i sociala medier, tagga den med #helahallandbunkrar så är du med och tävlar om en bunkringsupplevelse hos Johan Blidberg på @lismejeri.

SVERIGES STÖRSTA
PICKNICK DEN 13 MAJ

Välkommen till Sveriges största picknick!  Den 13 maj packar vi alla vår picknickkorg och beger oss ut till vår favoritplats. Hela Halland hjälps åt, nu ska slå rekord i antal personer som picknickar samtidigt!

Så här gör du för att vara med: Packa din picknickkorg full med halländska härligheter och bege dig ut till favoritställe. Eller varför inte upptäcka en helt ny plats av alla våra halländska pärlor?

Köp gärna dina picknickråvaror i din lokala gårdsbutik, på ditt favoritcafé eller varför inte ta take away från din älsklingsrestaurang. Det viktigaste är att vi alla äter ute samtidigt.

Ta en bild och lägg upp i sociala medier och tagga den med #sverigesstörstapicknick och #helahallandäterute så är du med och tävlar om en halländsk smakupplevelse. 

När vi är ute och picknickar så gör vi det såklart med säkert avstånd till andra, men vi är alla en del av den halländska gemenskapen. Genom att hela Halland äter ute den 13 maj så visar vi resten av Sverige att det är i Halland det händer.

Tillsammans skapar vi Sveriges mest levande matlän.

WORKSHOP I HR
FRÅGOR DEN 24  MAJ

HR som möjliggörare! 

Befattningsbeskrivningar, HR processer, säsongsanställningar, kultur och coachande samtal. 

Matgillets experter på Human Resourse, HR, Helene Stigsson och Martina Jildenhem kommer att tydliggöra och medvetandegöra vad HR och ledarskap är för något och hur det kan göra skillnad i ditt företag. Vi lär oss vad orden betyder, hur du kan arbeta mer effektivt och tittar på olika anställningsformer. 

Vi tittar på årshjulet för HR arbete och du får konkret hjälp på när du ska göra vad. Helene och Martina kommer även att gå igenom grunderna i ledarskapet och fördelarna med ett coachande förhållningssätt.

Ett bra HR arbete är en möjliggörare och skapar förutsättningar för ditt företag att uppnå sina mål och visioner på ett hållbart sätt.

Välkommen att vara med den 24 maj kl. 10-12